* Colección de Accesorios / Col·lecció d’accessoris / Accessories Collection

“Sáliques” es una colección de diademas, cintas, tocados y mini sombreros en la que cada pieza corresponde a una reina o una cortesana.
La colección toma el nombre de la “Ley sálica” por la cual (tal y como se describe en la RAE) “se excluía del trono de Francia a las hembras y sus descendientes. Se introdujo en España después del establecimiento de la casa de Borbón, pero fue derogada en 1830.”
Enrique Lynch escribe en su crítica literaria acerca del libro de Benedetta Craveri “Amantes y Reinas: El poder de las mujeres” como en éste se defiende la tesis de que “justamente la ley sálica, lejos de sustraer a las mujeres del poder político, hizo la influencia de estas cortesanas mucho más decisiva e incontrolable, hasta configurar un auténtico poder en la sombra. Marginadas sí; pero débiles, en absoluto.”
*Todas los accesorios de la colección son de creación propia. La colección empieza debajo de este artículo.
“Sàliques” es la col·lecció que pren el nom de la “Llei sàlica” per la qual (tal com descriu la Gran enciclopedia Catalana ) “Disposició que excloïa del tron les dones de les famílies reials i llurs descendents. D’origen sàlic (franc), fou invocada per Felip V de França a la mort del seu germà Lluís X (1316). Vigent també a la corona catalanoaragonesa, fou introduïda a la corona d’Espanya per Felip V d’Espanya (1713). Carles IV intentà d’anul·lar-la, bé que les corts reunides pel seu president Campomanes el 1789 en declararen la vigència. Fou suprimida per Ferran VII en la Pragmàtica Sanció del 20 de març de 1830, fet que motivà la primera guerra Carlina.”
Enrique Lynch escriu en la seva crítica literària sobre el llibre de Benedetta Craveri “Amantes y Reinas: El poder de las mujeres” com en aquest es defensa la tesi que “justament la llei sàlica, lluny de sostreure a les dones del poder polític, va fer la influència d’aquestes cortesanes molt més decisiva i incontrolable, fins a configurar un autèntic poder en l’ombra. Marginades sí; però febles, en absolut.”
*Totes els accessoris de la col·lecció són de creació pròpia. La col·lecció comença abaix d’aquest article.
“Saliques” The collection takes the name of the ” Salic Law ” for which (as it is described in Encyclopedia Britannica) “the rule by which, in certain sovereign dynasties, persons descended from a previous sovereign only through a woman were excluded from succession to the throne. Gradually formulated in France, the rule takes its name from the code of the Salian Franks, the Lex Salica”
Enrique Lynch writes in his literary critique over Benedetta Craveri’s book “Lovers and Queens: The power of the women” in which defends the thesis that “exactly the Salic law, far from removing the women of the political power, their influence in the court did these much more decisive and uncontrollable, up to forming an authentic power in the shade. Isolated yes; but weak persons, not at all. ”
*All the accessories of this collection are of own creation.
1- Diadema Diane de Poitiers / Diane de Poitiers‘s Headband

Diane de Poitiers’s Headband
Diadema de estilo steampunk hecha de cuero como el carcaj de la Diosa Diana, con quien la Cortesana se sentía plenamente identificada. Diana de Poitiers, libró una batalla permanente contra el tiempo, para mantener su belleza intacta. La carcasa del reloj destruido es dorada porque cuando los científicos estudiaron los restos mortales de la duquesa encontraron una alta concentración de oro por lo que se baraja el hecho de que, obsesionada por la eterna juventud, tomara una solución líquida de oro potable conocida como “elixir de la vida”. De hecho se cree que fuera muy posible que Diana falleciera de anemia debida a una intoxicación grave de oro líquido.
Diadema d’estil steampunk feta de cuir com el carcaix de la Deessa Diana, amb qui la Cortesana se sentia plenament identificada. Diana de Poitiers, va lliurar una batalla permanent contra el temps, per mantenir la seva bellesa intacta. La carcassa del rellotge destruït és daurada perquè quan els científics van estudiar les restes mortals de la duquessa van trobar una alta concentració d’or pel que es creu que, obsessionada per l’eterna joventut, prenía una solució líquida d’or potable coneguda com a “elixir de la vida”. De fet es creu que fos molt possible que Diana morís d’anèmia deguda a una intoxicació greu d’or líquid.
Steampunk style headband done of leather like the quiver of the Diane Goddess, with whom the Courtier was feeling fullly identified. Diane of Poitiers, it fight in a permanent battle against the time, to keep her beauty intact. The casing of the destroyed clock is gold colored because when the scientists studied the mortal remains of the duchess they found a high concentration of gold for what they thought that she, obsessed with the eternal youth, drank a gold liquid solution known as ” life elixir”. In fact it is believed that it was very possible that Diana expired by anemia due to a serious liquid gold poisoning.
Leave a Reply